...

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Krijg je niet genoeg bezoekers op je webshop? Wil je dat je website hoger in Google komt te staan? Dan is het tijd om te investeren in SEO. SEO brengt jouw website of webshop van een dorre online woestijn naar een bruisend stadscentrum vol potentiële bezoekers!

Waarom is SEO zo belangrijk?

Voor veel ondernemingen is SEO het speerpunt van hun digitale strategie. Het is namelijk de beste manier om op lange termijn meer cliënten binnen te halen. Door online makkelijk gevonden te worden kun je je doelgroep over het hele land – en daarbuiten – eenvoudig bereiken en introduceren aan je onderneming.

 

Telkens wanneer iemand zoekt online op een product of een dienst die jij aanbiedt, kun je gevonden worden door middel van een goede SEO strategie. Daardoor kun je op een consistente wijze (enorm veel) bezoekers krijgen op je website. Deze bezoekers kun je dan door sterke copywriting omvormen naar klanten.

Laat je SEO doen door experts

Sonora design helpt jou en je onderneming om eenvoudig gevonden te worden de zoekmachines zoals Google en Bing.

Sta je door SEO en conversiegerichte copywriting bovenaan de zoekresultaten van een zoekmachine? Dan heeft dit allerlei voordelen wanneer iemand zoekt naar producten of diensten die jij aanbiedt.

Zo kun je veel meer bezoekers op je site lokken en word je merkbekendheid bij je doelgroep een stuk groter. Op die manier kan je onderneming op een duurzame manier verder groeien en haal je online meer klanten binnen voor je diensten en producten.

SEO uitbesteden is veiliger

Doordat er zoveel ranking factoren zijn om rekening mee te houden kan het wel eens (ernstig) fout gaan met je website. Als je zelf de SEO voor je website doet, is er een grote kans dat je je website haar zoekpositie laat achteruit gaan door zo een fout. Soms kan dit simpel opgelost worden, maar andere keren heeft je website jaren ‘straf’ van Google.
Door een expert in te schakelen kun je dit vermijden en je met een gerust hart je focussen op je onderneming.

Je spaart (veel) tijd uit

SEO is bijzonder tijdsintensief werk. Zeker indien je een beginneling bent die nog niet echt weet wat je moet doen om goede resultaten te halen kost dit heel wat tijd. Je moet teksten schrijven, keyword research doen, backlinks verzamelen en je website technisch optimaliseren.

SEO is heel complex

Google gebruikt maar liefst 200 verschillende factoren om te bepalen hoe hoog je website in de zoekresultaten terecht komt. Dat gaat van heel voor de hand liggende zaken zoals waar je website overgaat tot erg technisch complexe elementen zoals de laadsnelheid en je Core Web Vitals.

Met al deze factoren moet je rekening houden wanneer je het maximale uit je website wilt halen. Dit is iets wat alleen echte experts kunnen doen. Door Sonora design in te schakelen weet je direct dat je goed zit en je sterk zult scoren in de zoekresultaten.

SEO brengt op

SEO is een van de beste investeringen die je als bedrijf kunt maken wanneer je voor een langdurige duurzame groei gaat. Een SEO specialist zoals Sonora design helpt jouw onderneming om jarenlang eenvoudig online gevonden te worden.

Een eenmalige of maandelijkse investering in SEO kan je namelijk voor de volgende jaren nieuwe klanten opleveren door de hoge posities in Google te blijven domineren en je concurrenten voor te blijven.

Je concurrentie doet het

Steeds meer ondernemingen zien het belang van een krachtige digitale aanwezigheid in. Door te investeren in SEO kunnen jonge ondernemingen zich sterk in de markt plaatsen en marktaandeel winnen. Ook bedrijven die bang zijn om marktaandeel te verliezen zetten nu volop in op Search Engine Optimization om hun hoge rankings in Google te behouden.

De trend is duidelijk, de investeringen die bedrijven doen in SEO zitten al jaren sterk in de lift.

Wat doet Sonora design qua SEO

Site audit

Sonara design kan voor je website een grondige site audit uitvoeren. Op basis daarvan geven we je statistieken over je site, kunnen we je een praktisch en direct toepasbaar advies verlenen en een actieplan opstellen. Daarnaast doen we ook een zoekwoordenonderzoek zodat je weet op welke zoektermen je site nu en in de toekomst kan scoren!

Eenmalige optimalisatie

Sonora design kan je website helemaal op orde stellen door een eenmalige grondige optimalisatie uit te voeren. Hierbij zetten we alle omschrijvingen op punt, voorzien we afbeeldingen van alt tags, en voorzien we pagina’s van een correcte schema mark-up.

Kortom alles wat je site nodig heeft om een goede indruk te maken op Google en je website bezoekers.

Maandelijkse optimalisatie

Sonora design kan je site ook maandelijks optimaliseren. Daarbij doen we alles wat we bij de eenmalige optimalisatie doen en zorgen we ervoor dat nieuwe pagina’s op je site ook geoptimaliseerd worden. Zo worden deze snel gevonden en kun je er onmiddellijk nieuwe klanten mee aantrekken.

Conversiegerichte SEO teksten

Wij kunnen voor jouw onderneming krachtige SEO teksten schrijven die als resultaat hebben dat je eenvoudig online wordt gevonden. Door een sterke relevante tekst te schrijven over jouw diensten en producten vinden bezoekers op een organische manier je site. Onze ervaren copywriters kunnen daarna deze nieuwe bezoekers converteren in nieuwe klanten door middel van overtuigende teksten.

Rapportage

Wij houden je graag op de hoogte over het resultaat onze SEO werkzaamheden hebben op je site. Daarom bezorgen we je een rapport over wat de inspanningen en de investering in SEO opleveren.

Wij verbinden je site ook met Google Analytics en Google Search Console. Zo kun je nauwgezet de groei van je online aanwezigheid bijhouden en weet je exact hoe je site ervoor staat!

Waarom zijn meta data en alt teksten belangrijk

Ook achter de schermen moet je tekst er voor de zoekmachines goed uitzien. Wij voorzien je website pagina's van metadata die zoekmachines zoals Google en Bing vertellen waar je site overgaat. Daarnaast voorzien we ook alt tekst voor de afbeeldingen op je website. Zo kunnen deze makkelijk gevonden worden online en kun je nog meer bezoekers aantrekken.

Waarom is Link Building belangrijk

Door meer links te krijgen naar je website zorg je ervoor dat deze hoger in de zoekresultaten komt te staan. Google en andere zoekmachines beschouwen sites met veel links over het algemeen als betrouwbaarder en geven deze meer autoriteit. Hierdoor worden je producten en diensten boven deze van anderen geplaatst waardoor jouw onderneming makkelijk wordt gevonden en harder kan groeien.

Waarom is Technische optimalisatie belangrijk

Het technische plaatje van de site moet helemaal in orde zijn als je het maximale uit je online aanwezigheid wil halen. Dat wil zeggen dat de beveiliging van je website goed moet zijn, alle pagina’s en blog posts eenvoudig gecrawld kunnen worden en dat de website snel kan laden voor nieuwe bezoekers. Al deze factoren hebben als effect dat je site hoger in de zoekresultaten komt te staan elke keer iemand zoekt op een product of een dienst die jij aanbiedt.

Gebruiksgemak is ook belangrijk voor SEO!

Zowel mensen als zoekmachines hechten steeds meer belang aan hoe gebruiksvriendelijk een website is. Sonora design ontwerpt je site zo dat bezoekers en zoekmachines eenvoudig alles terugvinden. Dit doen we door rekening te houden met het navigatiegemak en interne links doorheen de site.

Wil jij je SEO laten doen door Sonora design? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij plannen graag een afspraak met je in om te bespreken wat we voor je kunnen betekenen. Ook als je nog vragen hebt over SEO helpen wij je graag verder.

SEO is een werk van lange adem. Het is een marketingtechniek waarbij de inspanningen vaak recht evenredig zijn met de resultaten. Over het algemeen zijn de resultaten duidelijk zichtbaar na 3 tot 6 maanden SEO.

Er gaat enige tijd over voor Google en andere zoekmachines uw site indexeren en betrouwbaar genoeg achten om aan hun gebruikers aan te raden wanneer zij zoekopdrachten ingeven.

De belangrijkste factor om SEO succes te meten is het aantal relevante bezoekers die u op uw website krijgt. Dit zijn particulieren of bedrijven die uw website bezoeken om u in dienst te nemen. 

Andere factoren zijn het aantal leads die u krijgt door blogs en lead magnets. Deze huren u niet vandaag in hun probleem op te lossen, maar u krijgt hiermee een voet tussen de deur op het moment dat zij u wel nodig hebben.

Dit hangt volledig af van wat uw doelstellingen zijn en wat u van ons verwacht. Een SEO-aanpak voor starters die enkele  extra cliënten willen binnenhalen en online wat meer aanwezig willen zijn, zal goedkoper zijn dan wanneer u het de grootste in uw regio wil worden. Om dat laatste te kunnen realiseren moeten er vaak tientallen artikelen per week gepubliceerd worden op uw website. 

Gratis download

Een groot deel van een succesvolle website bestaat uit het krijgen van mensen om het te bezoeken. Meer verkeer resulteert tot een succesvollere site. Klinkt logisch, toch?

In dit e-book vind je de zaken die al snel over het hoofd worden gezien en hoe ze aan te pakken.